duminică, 30 august 2015

Biblia şi atomii lui Democrit


     Prin credința pricepem ca lumea a fost făcuta prin Cuvântul lui Dumnezeu, așa ca tot ce se vede n-a fost făcut din lucruri care se vad (Evrei 11:3).

     Pentru cei ce iau in serios povestea cu șarpele vorbitor, versetul de mai sus este considerat ca fiind o revelație, arătând faptul ca toate lucrurile sunt alcătuite din atomi. Prin urmare prezintă o cunoaștere superioara celei umane deoarece știința a descoperit faptul ca lucrurile vizibile sunt alcătuite din elemente invizibile abia prin secolul al-XIX-lea.
     Dar cum ar fi sa consideram versetul de mai sus o simpla declarație de credința, si nu una științifica sau divina. Oare nu sugerează autorul mai degeaba faptul ca Dumnezeu a creat materia din nimic sau ca lumea vizibila a fost făcuta de o divinitate nevăzuta. E ceva științific sau divin in asta? O declarație de credință ca orice alta declarație de credința. Este lipsit de onestitate sa vezi protoni si electroni acolo unde lipsesc. Un fel de caricaturizare a ceea ce înseamna ştiința.
     Si pana la urma, chiar daca am presupune ca autorul a avut vreo idee despre faptul ca lucrurile vizibile sunt alcătuite din lucruri care nu se vad cu ochiul liber, acesta nu ar fi fost singura persoană care ar fi realizat acest lucru. Filozofii greci au spus acest lucru cu sute de ani înainte de scrierea vreunei carti a Noului Testament. Filozoful Democrit (460 i.Hr. la 370 i.e.n.) este responsabil pentru prima teorie atomica, si cu siguranța ca descoperirile lui Democrit sunt cu mult mai interesante decât platitudinile apostolului Pavel.

Daca apreciezi articolul, da-i un share.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu