duminică, 23 august 2015

Dumnezeu nu vindeca amputatii

     Cea mai simpla metoda de a vedea daca ceva chiar functioneaza este atunci cand testam lucrul respectiv in situatii concrete. La fel va trebui sa facem si pentru a vedea daca rugaciunile implinite au loc din pura coincidenta sau sunt cauza unei interventii divine.
     Chiar si acele chestii bine gandite facute de iluzionisti pot avea explicatii banale cand stii despre ce este vorba. La o analiza atenta lucrurile imposibil de explicat au solutii simple, motiv pentru care levitatia, mersul pe apa, sau telechinezia nu mai reprezinta intruchiparea supranaturalului, ci o forma de divertisment.
     Spre deosebire de celelalte iluzii, iluzia rugaciunii este facuta insasi de catre mintea umana. Daca pentru a crea iluzia unei persoane taiate in doua cu fierestraul este nevoie de un magician, pentru a crea iluzia unei rugaciuni implinite va fi nevoie doar de o minte umana.
     Se poate dovedi prin logica faptul ca o rugaciune clara si lipsita de orce posibilitate de coincidenta nu se va implini decat la voia unei divinitati (la voia unei divinitati care intarzie sa raspunda vreodata la asemenea cereri). Nu conteaza cati oameni se vor ruga cu tine sau cat de credinciosi vor fi, ca va fi degeaba.
     Pentru a te convinge de asta, gaseste o persoana careia medicul a fost nevoit sa ii reteze picioarele. Aseaza-te in genunchi si fa urmatoarea rugaciune: "Doamne Dumnezeule te rog sa ii regenerezi picioarele acestei persoane chiar in aceasta zi".
     Crezi ca ti se va implini o asemenea rugaciune? Ma indoiesc de asta.
     Ca si idee, iti poti chema toti prietenii pentru a face o rugaciune in grup. Te poti inconjura cu multi facatori de minuni. Totul va fi fara de folos, deoarece asemenea minuni au loc doar cu lumina stinsa. Niciodata in istoria medicala, nu s-a intamplat ca vreun membru amputat sa fie regenerat in mod spontan. Prin urmare, nici un pacient nu s-a putut intoarce de la spital pentru a spune ca rugaciunea i-a lungit picioarele.
     Gasirea unei chei este foarte probabila, indiferent de cui adresam cererea divina. Rugaciunea se va implini in functie de gradul de probabilitate.
     Daca vreti mai multa creativitate, va puteti ruga ca maine seara sa dispara toate cazurile de cancer din intreaga lume, sau de Revelion sa ploua cu carne tocata in Africa Centrala. Sunt sigur ca acest lucru va avea loc cu putina credinta. Sau poate nu. Logica mea imi spune ca regeneratea unor membre sau vindecarea intr-o zi a tuturor celor care sufera de cancer nu va avea loc indiferent daca te rogi lui Isus sau lui Zoroaster. Te poti ruga chiar si cu ochii inchisi.
     Totul va tine de coincidenta. Iar cum aceste lucruri nu se prea implinesc din coincidenta, este foarte probabil sa nu se implineasca vreodata.

Nu uita de articolul de duminica viitoare.
Daca apreciezi ceea ce scriu, da-i un share.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu