duminică, 6 septembrie 2015

Biblia si reţeaua de apa naturala


     Caci El trage la El picăturile de apa, le preface in abur si da ploaia, pe care norii o strecoară, si o picura peste mulțimea oamenilor (Iov 36:27-28).
     Toate râurile se varsă in mare, si marea tot nu se umple: ele aleargă necurmat spre locul de unde pornesc, ca iarăși sa pornească de acolo (Eclesiastrul 1:7).

     Autorii Bibliei chiar descriu in mod corect o parte din circuitul apei in natura, meritând probabil niște aplauze. Insa, slujitorii Domnului vor sa ne spună mai mult de atât. Ei vad mereu dovezi pentru supranatural acolo unde nu sunt. Ei nu se pot baza pe explicatii simple si realistice cum ca, omenii din antichitate (oameni ca si noi), puteau concluziona cu ușurința faptul ca bălțile care dispăreau după ploaie de fapt se evaporau. Observând acest lucru, poate ca vreunuia ii trecea prin cap faptul ca același lucru se întâmpla si cu apa oceanelor.
     Si chiar daca Iov sau Solomon au avut nevoie de inspirație divina pentru a ilustra corect anumite lucruri simple, ce ne facem când aceeași le-a inspirat bazaconii contradictorii.

     Ai ajuns tu pana la camarile zăpezii? Ai văzut tu camarile grindinei, pe care le păstrez pentru vremurile de strâmtorare, pentru zilele de război si de bătălie? (Iov 38:22-23)

   Oare când de compatibile sunt grămezile de zăpada si grindina păstrate in cămări speciale cu circuitul apei in natura? Chiar si Dumnezeu poate uita faptul ca zăpada si grindina sunt formate prin înghețarea vaporilor. Se pare ca presupusul Creator al Universului avea creierul in revizie, cand a spus asemenea nazbatii.
     Autorul Genezei a crezut de asemenea, faptul ca apa de ploaie este plasata de către Dumnezeu deasupra unui filament.

     Dumnezeu a zis: "Sa fie o întindere intre ape, si ea sa despartă apele de ape". Si Dumnezeu a făcut întinderea, si ea a despărțit apele care sunt dedesubtul întinderii de apele care sunt deasupra întinderii. Si așa a fost. (Geneza 1:6-7).

     Chiar daca evrei ar fi descris de fiecare data in mod corect ciclul hidrologic (deși de multe ori au dat-o in bara) trebuie sa ținem cont de faptul ca aceștia nu au fost singura cultura antica ce a făcut asta. In cultura greaca Aristotel a descris in mod corect circuitul apei in natura in tratatul sau de Meteorologie. Si asta fără ca vreun zeu al Olimpului sa îl inspire sau sa se bage in treaba lui.
      Si, daca am trece peste asta, chiar daca evrei ar fi fost singura cultura antica ce ar fi descris in mod corect ciclul hidrologic, asta nu ar fi dovedit existenta unei fiinte atotstiutoare. Sa fii primul care descopera ceva, nu dovedeste supranaturalul, ci mai degraba faptul ca ai fost primul care a descoperit ceva.

Daca apreciezi ceea ce scriu, da-i un share.
Nu uita de articolul de duminica viitoare.

3 comentarii:

  1. In primul rand multe dintre lucrurile scrise de Psalmist sunt metaforice ca omul sa poata sa inteleaga anumite lucruri despre MARETIA LUI DUMNEZEU SI A LUI ISUS sau despre grozavia judecatei sau altor lucruri de genul,pedeapsa lui Dumnezeu pt cei nelegiuiti(asta nu inseamna ca totul e metaforic)!
    Cat despre textul din Geneza,se crede ca atunci cand Dumnezeu a creat pamantul si Cerul era intr-adevar o intindere (chiar si unii oameni de stiinta sspun despre asta) care facuse ca pana la potopul lui Noe sa nu fi plouat niciodata inainte! Cert e ca noi nu stim conditiiile pamantului inainte de Cadere,dar odata cu pacatul intrat a afectat drastic si natura ,care va fi recreata de Domnul Isus la timpul randuit de El si avand gloria pe care a avut-o inainte de Cadere (Romani 8:23)

    Degeaba vii cu argumente din astea de 2 bani in care incerci sa dai in Scriptura,Biblia oricum ramane infailibila (Matei 24:35) In orice caz,e ultimul meu raspuns,ai Biblia si stii ce trebuie sa faci!

    HRISTOS SA FIE SLAVIT!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aici despre "intinderea de ape"
      http://www.gotquestions.org/Romana/potopul-lui-Noe.html
      Dar trebuie sa se indeplineasca si versetul care zice ca "sunt lucruri grele si cu anevoie de inteles pe care cei nestiutori si prosti le rastalmacesc spre pierzarea lor "

      Ștergere
  2. nasol cu oile spalate pe neuron care chiar cred ca biblia si alte carti sint carti "sfinte" si scrise de mnezo ! In era informatiei a fi naiv ( sa nu spunem altfel) este o alegere .... Sa le reamintim oilor : In 325 in Conciliul de la Niccea un imparat criminal, incestuos, etc. Constantin a impus o religie avramica (iudaica) cu sabia, crucificarea si alte "delicatese" din arta torturii .... Tot atunci s-au compilat zeci de carti "sfinte" pentru a crea biblia si alte carti "sfinte" .... La fiecare Conciliu biblia a fost modificata dupa cum a vrut "muschiul" fiecarui papa, rege , etc. Abia in anul 1000 a iesit varianta actuala a bibliei (si asta a mai suferit modificari dar minore) Deci sint scrieri "sfinte" 100 % ! ...... Use Your brain sheep !

    RăspundețiȘtergere